Publicis kleurt buiten de lijntjes voor Hello bank!

Publicis kleurt buiten de lijntjes voor Hello bank!

Hello bank!, de mobiele bank van BNP Paribas Fortis, deed een beroep op Publicis om haar imago bij haar doelgroep 18 tot 35-jarigen te verstevigen. De bank bestaat nu drie jaar en er was nood aan meer zichtbaarheid en een boost inzake brand awareness.

 

Er werd vertrokken van het inzicht dat jongeren alles op hun manier willen doen, en dat ze ook geen tijd wensen te verliezen dus dat ook onmiddellijk willen. Hello bank! speelt als zowat de enige bank hierop in: “maak je eigen verhaal, wij bij Hello bank! zijn er helemaal klaar voor”. Dit vertaalt zich oa in het feit dat Hello bank! geen fysieke bankfilialen heeft; dat het team 83 uur per week bereikbaar is, en dit via tal van kanalen die jongeren dagelijks gebruiken zoals Facebook, Twitter, e-mail en telefoon; dat alle basisproducten gratis zijn; dat je oa via Hello crowd! een crowdfunding project kan opzetten om geld in te zamelen in plaats van te gaan lenen; en dat je via Hello home! volledig online een hypothecaire lening kan afsluiten.

 

In de nieuwe campagne draait alles dan ook rond je eigen verhaal creëren. Beginnen met een wit blad. Durven dromen, durven geloven en je vleugels spreiden. Er ligt een wereld voor je voeten. De witte verf in de online video symboliseert het witte blad, en is de “witte” draad doorheen het hele verhaal. Opnames gingen door op verschillende plekken in Sofia. De stemmen en de lyrics zijn van de rappers Simon Den Haerynck (aka Mon) (NL), en Akro van Starflam (FR). Muziek werd gecomponeerd door Raygun. Naast een online video (die ook te zien is in de bioscoop) is er ook een radiospot en een bannering- en social mediacampagne.

 

 

Contacteer ons
Kathy Van Looy Head of PR, MSL Group/Publicis One
Kathy Van Looy Head of PR, MSL Group/Publicis One
Over Publicis Brussels

Publicis Brussels is a Brussels based communication agency, providing strategic creative and digital ideas helping clients to Lead the Change and to succeed in their own marketing transformation. We’re a healthy agency making contagious campaigns for clients such as BNP Paribas Fortis, Hello bank!, Fintro, Renault, Dacia, Carrefour, Mobistar, ALD Automotive, Nescafé, Hoegaarden, Sanofi, ALS Liga, L’Oréal, Oasis and Reporters Without Borders.

Publicis Brussels
Antwerpselaan, 40
B-1000 Brussels