Croix-Rouge de Belgique & Publicis Brussels vechten tegen armoede

Voor de meeste Belgen is Croix-Rouge (Rode Kruis) bijna synoniem voor bloeddonatie. Maar velen vergeten dat de strijd tegen armoede de echte hoofdactiviteit van de organisatie is. Niet alleen de armoede van de dakloze die op straat onder bordkarton slaapt, er zijn ook talloze families die - elke dag opnieuw - moeilijke financiële keuzes moeten maken om het einde van de maand te halen.

Dit eindejaar wil Croix-Rouge met een publicitair schokeffect zoveel mogelijk mensen mobiliseren in haar strijd tegen armoede. Een eenvoudig voorbeeld in een televisiespot toont aan wat de harde realiteit is voor 1 op 10 gezinnen in België: een verjaardagsfeestje geven of de elektriciteitsfactuur betalen.

Om clichés te vermijden en de boodschap nog te versterken, toont de spot een gewoon gezin. Het is duidelijk dat armoede zich dichterbij bevindt dan we doorgaans denken en vooral: het kan iedereen overkomen.

Een donatie kan deze mensen helpen. Want dankzij donaties kan Croix-Rouge sociale projecten ondersteunen. Met 55 euro kan een gezin een hele maand boodschappen doen bij een sociale winkel.

De campagne werd exclusief in Franstalig België verspreid via tvc, cinema, print en bannering. Het thema werd ook een week lang belicht in het tv-programma FACE A FACE op RTL-TVI.


CREDITS
Client
 : Croix-Rouge de Belgique
Contacts : Sandrine Devers, Marie Masset, Fabienne Damsin, Kathleen Hubert
Agency : Publicis Brussels
Account Team : Jessica Danese, Allen Marchant
Creative Directors: Naïm Baddich, Tom Berth, Geert De Rocker
Creative Team : Marc Richard Vander Heyden, Kermit Cota
Copywriters : Philippe Dorval, François Massinon
Graphic Designer: Aurélie Tournay
Print Producer: Marleen Hemeleers
Digital Content Producer: Adnan Chehima
Digital Producer: Tanguy De Kelver
Art Buyer/Radio Producer: Victoire Kaiser
Photographer : Jekyll n’ Hyde
Radio Production Company : Raygun
TV Producers: Marc Van Buggenhout, Tuyen Pham, Daan Feytongs
Film Production Company : Colonel
Director : David Greenwood  
Producer :  Matthias Schellens
Sound & Music: Gregory Caron
Post-production Company: The Fridge

Over Publicis Brussels

Publicis Brussels is a Brussels based communication agency, providing strategic creative and digital ideas helping clients to Lead the Change and to succeed in their own marketing transformation. We’re a healthy agency making contagious campaigns for clients such as BNP Paribas Fortis, Hello bank!, Fintro, Renault, Dacia, Carrefour, Mobistar, ALD Automotive, Nescafé, Hoegaarden, Sanofi, ALS Liga, L’Oréal, Oasis and Reporters Without Borders.

Publicis Brussels
Antwerpselaan, 40
B-1000 Brussels